Начин на приготвяне
Започваме със замесването на каймата за рулото. За целта смесваме мляното месо със скълцан лук, яйцето, накисната в прясното мляко филия, сода (погасена в киселото мляко) и останалите изброени подправки.
След като разбъркаме хубаво сместа, я оставяме да почине половин час в хладилника. Междувременно нарязваме картофите на кръгчета.
Охладената кайма разпределете равномерно върху намаслен лист фолио, отгоре разположете сварените яйца и увийте на руло.
В намазнена тава сложете нарязаните картофи и солено руло. Овкусете с нарязан чесън и прибавете малко вода.
Покрийте с фолио и запечете ястието в загрята фурна на 200 градуса. Гответе 40 минути, като към финала отстранете фолиото и печете ястието открито.
Руло от кайма с картофена гарнитура сервирайте със сочна зелена салата.