Начин на приготвяне
Измийте и отцедете ориза. В купа го поставете заедно с 2 чаши топла вода върху него. Изчакайте 5 минути и го отцедете. Прибавете каймата, яйцето, черния пипер и кимиона. Размесете каймата и оформете малки кюфтенца с големина на орех.
Сложете в тенджерка 6 чаши вода с бульона. Щом заври напускайте кюфтенцата, а образувалата се пяна отстранете. Кюфтенцата трябва да се варят за 20-25 минути.
За соса разбийте всички съставки в съд и го темперирайте с 1 черпак от бульона на кюфтетата. След това изсипете соса в тенджерата с кюфтенцата. Всичко се вари още около 5 минути. Разсипете в три чинии.
Пригответе запръжката като загреете маслото и след като го свалите от котлона го разбъркайте с червения пипер. Полейте порциите турски кюфтета в кисел сос със запръжката.