Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Пипала от калмари с масло

Пипала от калмари с масло

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Пипала от калмари с масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Много вино ще изпиете с тези пипала от калмари с масло"

Необходими продукти

  • пипала от калмари - 1 бр. гигантски
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • За соса
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вино - 150 мл
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пипалата от калмарите в голяма тенджера с глава лук, черен пипер и дафинов лист - оставете ги да кипнат.

От време на време ги боцкайте с вилица, за да проверите дали са готови. Внимавайте да не ги преварите.

Отцедете ги и ги измийте добре от мастилото.

Запечете пипалата на скара за около една минута.

Нарежете чесъна на ситно и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина за кратко.

Сипете виното и овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.

Нарежете пипалата и щом сосът започне да се сгъстява, ги добавете в тигана.

Разбъркайте ги за кратко и ги махнете.

Поднесете ги с лимон и копър.

Пипалата от калмари с масло са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: