Ezine.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Шишчета от калмари

Шишчета от калмари

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Шишчета от калмари1 / 2
16/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г (чистени)
  • сос - 2 ч.л. чили
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се смесва с чили соса, магданоза, захарта и оцета. Почистените калмари се нарязват и се мариноват 1 час в тази смес.

Калмарите се нанизват на шишчета и се пекат 4 минути на скара, като постоянно се обръщат. Не трябва да се препичат, защото ще станат жилави.

Шишчетата се сервират, поръсени с нарязан зелен лук и с резени лимон. Поливат се с маринатата, в която са престояли калмарите.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: