Начин на приготвяне
Нарежете лука и го запържете заедно с пипалата на калмарите, прибавете бланшираните, обелени и нарязани на парченца домати, наръсете със сол и черен пипер и задушете 5 мин.
Снемете сместа от огъня, прибавете нарязаните маслини, натрошения сухар, ситно нарязания магданоз, ригана, босилека, счукания чесън и след като всичко изстине, добавете яйцето.
Напълнете почистените и измити калмари със сместа и ги затворете с клечки за зъби.
Намажете с мазнина тавата и я покрийте с нарязан на филийки лук, наредете върху него калмарите, залейте с малко вода, вино и посолете.
Покрийте тавата с алуминиево фолио, сложете я в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете ястието около 40 мин.