Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с картофи в гювеч

Свински джолан с картофи в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински джолан с картофи в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
9 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
3
"Вкъщи винаги цари щастие, когато има от това джоланче с картофки"

Необходими продукти

  • свинско джолан - 1 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • чубрица - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре свинския джолан и го подсушаваме.

Смесваме всички подправки в съд и хубаво натъркваме цялото месо с тях.

Правим си разрези и поставяме на няколко места скилидки чесън.

Обелваме си картофите и ги нарязваме на едро, както и праза.

Поставяме си джолана в глинен съд и помежду него поставяме картофките.

Поръсваме с малко подправки, поливаме виното и водата и слагаме капака.

Поставяме в студена фурна и печем джолана с картофи първия половин час на максимални градуси, след което намаляме на 180 °C и печете свински джолан с картофи в гювеч още около 2 часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: