Начин на приготвяне
Първо си отделяме белтъка на едното яйце за намазване.
В съд си счукваме яйцата.
В млякото поставяме содата и разбъркваме добре.
Сместа изсипваме към яйцата, добавяме маста, която не трябва да е течна е мека, брашното и 1 чаена лъжица сол .
Замесваме си тесто за соленки, в което добавяме чубрицата и оставяме да престои за около час в хладилника.
След като мине това време, разточваме на кора с дебелина около 1 см и започваме да режем на ивици нашите соленки.
Тука е моментът да ползваме разбития белтък, като намазваме ивиците отгоре.
Поръсваме с кашкавал и нареждаме всички солени бисквити в тава.
Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 12-15 минути.
Соленките с чубрица и кашкавал трябва да придобият златист цвят.