Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с кашкавал и чубрица

Свински пържоли с кашкавал и чубрица

Свински пържоли с кашкавал и чубрица
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Как да плените сърцето на мъжа в една лесна стъпка - Пригответе му тези пържоли"

Необходими продукти

  • свинско месо - 6 дебели котлети
  • кашкавал - 6 тънки филийки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чубрица - на вкус, суха или джоджен или кимион
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепнете пържолите по дължина. Да се получи като лист. Поставете върху него парче кашкавал и ги поръсете със ситно стритата чубрица, сол и черен пипер.

Поставете пържолите в намаслен тиган, за да не изтече кашкавалът върху скарата, и ги печете на силен огън до зачервяване.

Покрийте тигана с капак и допечете пържолите на по-слаб огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: