Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Кайма с гъби и кашкавал на фурна

Кайма с гъби и кашкавал на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Поредната страхотна рецепта за вкусна запеканка"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • гъби - 200 г печурки
  • хляб - 2 филии
  • кашкавал - 100 г
  • лютеница - 6 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете една правоъгълна тава и намажете дъното ѝ с лютеница.

Омесете каймата с предварително накиснатия и след това отцеден хляб, яйцата и подправките.

Разпределете половината върху лютеницата и отгоре наредете гъбите.

Добавете останалата кайма и разрежете вкусната запеканка на квадрати.

Залейте я с разбитите предварително яйца и я поръсете с настърган кашкавал.

Сложете я да се пече на 180 °C до готовност.

Каймата с гъби и кашкавал на фурна е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Яйцата да разбирам ли ,че половината се слагат във каймата а другата половина се залива ястието?
11.01.2024 16:20