Начин на приготвяне
Фусилите се сваряват в подсолена вода и се оставят да изстинат.
След това в дълбок тиган задушаваме в зехтина лукaи гъбите. След като се зачерви лукът, добавяме постепенно каймата.
Запържваме я и прибавяме червен пипер, разбъркваме и добавяме доматеното пюре и малко вода.
Оставяме соса да се сгъсти леко и го овкусяваме със сол, черен пипер, босилек и риган.
Сипваме фусилите в дълбока тава, отгоре сипваме соса с каймата и разбъркваме. Отгоре слагаме и нарязания зелен лук и отново разбъркваме.
Поръсваме с Грано падано и оставяме така, докато си приготвим нашия Бешамел за заливката.
Бешамелът го приготвяме, като в дълбока тенджера слагаме кравето масло и като се разтопи, слагаме брашното, като разбъркваме с телена бъркалка постоянно, докато леко се препече брашното.
След което започваме постепенно да прибавяме прясното мляко при постоянно разбъркване.
Оставяме Бешамела да се сгъсти малко, след което добавяме яйцата и разбъркваме добре. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Сипваме Бешамела върху фусилите с каймата и заглаждаме. Печем в студена фурна до запичане на заливката.
Преди да изключим фурната с фусили на фурна с гъби и кайма, настъргваме отгоре кашкавала.