Пиперки с плънка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиперки с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пълнените чушки отдавна не обикновена селска манджа! Днес те са апетитно студено предястие, с което да впечатлявате"

Необходими продукти

  • червени чушки - 4 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/ 2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • маслини - 20 бр.
  • тарос
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се разрязват на две по дължина и се почистват от дръжките и семките. Изпържват се в тенджера с олиото до златисто.

Прави се плънка, като се смесват оризът, който предварително е сварен, размачканите жълтъци от сварените яйца, почистените от костилките маслини, нарязаният тарос, киселото мляко и сол.

Чушките се пълнят с плънката. Сервират се студени.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

admin
admin
Таросът е вид подправка, която се още нарича естрагон или тарагон. Използва се основно като подправка за салати, в ястия от месо, яйца и макарони. В крайна сметка рецептата може и без нея!
11.06.2009 13:12
Мими
Мими
Рецептата е супер, вече я пробвах. Браво.
02.06.2009 02:16