Начин на приготвяне
Обезкостете агнешката главичка и нарежете на дребно месото, мозъка и обеления език.
Нарежете лука и моркова на ситно и ги запържете в дълбока тенджера със сгорещена мазнина и малко бульон.
Добавете месото без мозъка, за да се запържи. Залейте го с още бульон и овкусете със сол.
Оставете го да заври и добавете ориза. Оставете го на котлона до готовност.
Добавете тогава мозъка и овкусете с черен пипер.
Сипете нарязания на ситно домат и останалите подправки.
Пригответе застройката за агнешката супа - сложете брашното и киселото мляко в малка касерола и ги разбийте с телена бъркалка. Добавете яйцето и оцета и отново разбъркайте.
Сложете съда на котлона и бъркайте, постепенно добавете порции от горещия бульон.
Изсипете застройката към чорбичката при непрекъснато бъркане.
Оставете я след това да изстине.
Поднесете я по желание с чили.
Супата от агнешка глава е много вкусна.