Супа от агнешка глава

ПетяПетя
Новак
413280
Супа от агнешка глава3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Има ли сред вас ценители на супата от агнешка главичка?"

Необходими продукти

  • агнешка главичка - 1 бр. сварена
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр. малък
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 2 връзки
  • олио - 5 с.л.
  • чили - по желание
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • джоджен - сух
  • сол - на вкус
  • лющян - сух
  • За застройката
  • брашно - 2 с.л.
  • яйцa - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете агнешката главичка и нарежете на дребно месото, мозъка и обеления език.

Нарежете лука и моркова на ситно и ги запържете в дълбока тенджера със сгорещена мазнина и малко бульон.

Добавете месото без мозъка, за да се запържи. Залейте го с още бульон и овкусете със сол.

Оставете го да заври и добавете ориза. Оставете го на котлона до готовност.

Добавете тогава мозъка и овкусете с черен пипер.

Сипете нарязания на ситно домат и останалите подправки.

Пригответе застройката за агнешката супа - сложете брашното и киселото мляко в малка касерола и ги разбийте с телена бъркалка. Добавете яйцето и оцета и отново разбъркайте.

Сложете съда на котлона и бъркайте, постепенно добавете порции от горещия бульон.

Изсипете застройката към чорбичката при непрекъснато бъркане.

Оставете я след това да изстине.

Поднесете я по желание с чили.

Супата от агнешка глава е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: