Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан с гъби и сметана

Свински джолан с гъби и сметана

Свински джолан с гъби и сметана
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свинско с гъби и сметана - вечната класика"

Необходими продукти

  • свински джолан - 800 грама
  • гъби - 500 грама
  • сметана - 400 мл
  • зелен лук - 1 връзка
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате възможност, вземете обезкостен джолан, като при мен.

Ако не го обезкостете и го нарежете на кубчета. Сложете го в купа и го овкусете с подправките, като от чесъна на прах сложите 1 ч.л. Добавете и малко олио.

Гъбите и лука измийте и нарежете. Гъбите на четвъртинки, а лука на ситно.

В дълбок тиган сгорещете олиото и сложете месото да се запечата. След това, добавете лука и губите и гответе, докато омекнат.

Добавете сметаната, останалият чесън на прах, сол, ако е нужно и черен пипер.

Гответе до готовност на ястието. Малко преди да го дръпнете от котлона, добавете брашното и гответе, докато сосът се сгъсти. Да ви е сладко!

При поднасяне поръсете джолана с няколко листенца ситно нарязан зелен лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: