Начин на приготвяне
Ако имате възможност, вземете обезкостен джолан, като при мен.
Ако не го обезкостете и го нарежете на кубчета. Сложете го в купа и го овкусете с подправките, като от чесъна на прах сложите 1 ч.л. Добавете и малко олио.
Гъбите и лука измийте и нарежете. Гъбите на четвъртинки, а лука на ситно.
В дълбок тиган сгорещете олиото и сложете месото да се запечата. След това, добавете лука и губите и гответе, докато омекнат.
Добавете сметаната, останалият чесън на прах, сол, ако е нужно и черен пипер.
Гответе до готовност на ястието. Малко преди да го дръпнете от котлона, добавете брашното и гответе, докато сосът се сгъсти. Да ви е сладко!
При поднасяне поръсете джолана с няколко листенца ситно нарязан зелен лук.