ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чомлек»Чомлек със свински или телешки джолан

Чомлек със свински или телешки джолан

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
611052k64
Чомлек със свински или телешки джолан
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
30/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
360 мин.
Порции
6
"И да опитате от всички съставки на това ястие"

Необходими Продукти

  • домати - 200 г консерва
  • картофи - 1 кг
  • бахар - 4 бр. зърна
  • джолан - 2 кг свински /или е
  • моркови - 200 г
  • лук - 6 глави
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 250 мл
  • чесън - 6 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зеленчуците, натрийте джолана с черен пипер и сол. Вземете глинено гърне или гювеч.

Сложете в гърнето доматите и червения пипер. В средата сложете джолана, около него - зеленчуците.

Сложете необелени скилидки чесън и подправките, полейте виното и поръсете с магданоз.

Сложете на 220 градуса и печете чомлека 40 мин., после намалете на 120 градуса за 5 часа.

Чомлекът със свински или телешки джолан е готов!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: