Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Рулца»Патладжанени рулца с богата плънка

Патладжанени рулца с богата плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Патладжанени рулца с богата плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудите се какво предястие да приготвите за вашите гости? Патладжанените рулца винаги са чудесна идея"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • кайма - 300 г смес
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • вода - 300 мл
  • магданоз - 3 стръка
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол.

Оставете ги да се отцедят от горчивия сок, измийте ги и ги попийте с кухненска хартия.

Намажете ги хубаво с мазнина и ги изпечете до готовност на 200 °C.

Нарежете през това време лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко зехтин и сол.

Настържете моркова на едро ренде и го добавете в тигана.

След няколко минути сипете каймата, брашното и черния пипер. Разбъркайте добре плънката.

Налейте водата на няколко части и не спирайте да бъркате, за да се сгъсти сместа.

Овкусете я след това с още сол, пипер и нарязан на ситно магданоз.

Сложете върху патладжаните част от плънката и ги навийте.

Подредете патладжанените рулца в плато и ги поднесете като предястие.

Червеното вино е подходяща напитка за тях.

Патладжанените рулца с богата плънка са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: