Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол.
Оставете ги да се отцедят от горчивия сок, измийте ги и ги попийте с кухненска хартия.
Намажете ги хубаво с мазнина и ги изпечете до готовност на 200 °C.
Нарежете през това време лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко зехтин и сол.
Настържете моркова на едро ренде и го добавете в тигана.
След няколко минути сипете каймата, брашното и черния пипер. Разбъркайте добре плънката.
Налейте водата на няколко части и не спирайте да бъркате, за да се сгъсти сместа.
Овкусете я след това с още сол, пипер и нарязан на ситно магданоз.
Сложете върху патладжаните част от плънката и ги навийте.
Подредете патладжанените рулца в плато и ги поднесете като предястие.
Червеното вино е подходяща напитка за тях.
Патладжанените рулца с богата плънка са много вкусни.