Джинджифилови бисквити

IlariaIlaria
Новак
58735633846
Джинджифилови бисквити
30/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12-16 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта, петмеза, маслото и подправките в тиган с дебело дъно. Загрявайте до пълното им разтваряне. Свалете от огъня, оставете да се охлади и внимателно добавете жълтъка.

В дълбока купа пресейте брашното с бакпулвера и солта. Постепенно добавете сладката смес, при непрекъснато бъркане. Размесете меко тесто. Увийте го в найлон и го оставете 20 минути да почине.

Тестото се разточва на тънка кора. От него се изрязват фигурки в желаните форми. Фигурките се поставят в предварително намаслена тава и се пекат около 10 минути в загрята на 170 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: