Джинджифилови бисквити

30/12/2013
Адем Техир
отАдем ТехирНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции12-16 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 318
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта, петмеза, маслото и подправките в тиган с дебело дъно. Загрявайте до пълното им разтваряне. Свалете от огъня, оставете да се охлади и внимателно добавете жълтъка.

В дълбока купа пресейте брашното с бакпулвера и солта. Постепенно добавете сладката смес, при непрекъснато бъркане. Размесете меко тесто. Увийте го в найлон и го оставете 20 минути да почине.

Тестото се разточва на тънка кора. От него се изрязват фигурки в желаните форми. Фигурките се поставят в предварително намаслена тава и се пекат около 10 минути в загрята на 170 градуса фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар