Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Брюкселско зеле с масло и вино

Брюкселско зеле с масло и вино

Брюкселско зеле с масло и вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Брюкселското зеле с масло и вино се сервира топло като гарнитура към ястие по избор"

Необходими продукти

  • брюкселско зеле - 450 г замразено
  • люти чушки - 3 броя (сухи)
  • масло - бучка
  • чесън - 5 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото със зехтина в тиган на умерен огън.

Наситнете чесъна и го отделете настрана.

Сипете брюкселското зеле в тигана и запържете до получаване на апетитен загар.

Прибавете чесъна и лютите чушки, разбъркайте и запържете за няколко минути.

Сипете виното, а малко след това похлупете с капак, за да се задушат продуктите.

Когато изври течността, свалете от огъня.

Брюкселското зеле с масло и вино се сервира топло като гарнитура към ястие по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: