ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Кишове»Вегетариански солен киш

Вегетариански солен киш

Галя НиколоваГаля Николова
Новак
123457125
29/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако не ядете месо, ето една рецепта за вегетариански солен киш, който да добавите в дневното си меню"

Необходими Продукти

  • тесто
  • брашно - 250 грама
  • вода - 8 с.лъжици
  • масло - 125 грама
  • сол - 1 ч.л.
  • плънка
  • домати - 1 брой
  • готварска сметана - 150 мл
  • яйца - 1 брой
  • горчица - 1 ч.л.
  • сирене - на вкус (ползвах краве и козе сирене)
  • черен пипер
  • подправки - на вкус
  • кашкавал - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно брашното с разтопеното масло, малко сол и водата, замесете меко еластично тесто. То не е много меко, затова го оставете да се отпусне за кратко.

С помощта на точилката разточете тестото на тънка кора, пасваща на формата, в която ще печете соления киш.

Притиснете кората по дъното и стените, излишното изрежете.

Разбийте яйцето заедно със сметаната, прибавете сиренето и кашкавала.

Сипете плънката върху кората, а отгоре наредете резени домати.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете киша до готовност - около 30 минути.

Вегетарианският солен киш е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: