Ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен вегетариански пай със зеленчуци

Солен вегетариански пай със зеленчуци

Солен вегетариански пай със зеленчуци
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
21/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Този солен пай със зеленчуци изглежда наистина величествено, не мислите ли"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 100 мл.
  • грах - 200 г
  • масло - 50 г
  • патладжан - 1 малък
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 3 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • овче сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се слага в тенджерка. Вари се до готовност.

Брашното се пресява в голяма купа. Прави се кладенче. Добавят се бакпулверът и солта.

Добавят се олиото и водата и постепенно се замесва тесто с лъжица. Тестото се доомесва на плот с ръце. Подготвя се намазнена тавичка.

Тестото се разточва малко по-голямо от тавата, така че да остане тесто и за стените. Слага се в тавата.

Патладжанът се измива и нарязва на кубчета. Морковите се обелват и измиват. Настъргват се.

В тиган се слага маслото да загрее. Добавят се патладжанът и морковите. Задушават се. Чесънът се обелва и се нарязва на филийки.

Добавя се леко да се запържи. Отстранява се от котлона.

В голяма купа се разбиват яйцата. Зеленият лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Добавя се към яйцата, както и останалите задушени зеленчуци и грахът.

Овчето сирене се натрошава на едро. Овкусява се със сол и черен пипер, като солта се съобразява спрямо солеността на сиренето. Разбърква се.

Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Цялата плънка се разпределя във вече разстлания блат, като стените на соления пай леко ще падат върху плънката.

Печете вегетарианското ястие се до готовност.

Соленият вегетариански пай със зеленчуци е готов да го опитате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: