ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди в специална марината

Миди в специална марината

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8012k15k551
Миди в специална марината
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Получава се страхотен аперитив, опитайте задължително тези миди!"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 250 мл
  • черни миди - 2 кг
  • оцет - 250 мл
  • зехтин - 250 мл
  • дафинов лист - 3 броя
  • чесън - 3 скилидки
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите, а счупените изхвърлете.

Сложете ги в тенджера и залейте с бялото вино. Пуснете два дафинови листа вътре и сложете капака.

Пуснете котлона на най-силната степен и когато течността заври, засечете две минути. През това време разклащайте тенджерата, за да се отворят мидите.

Свалете ги от огъня и прецедете от бульона (запазете чаша от него).

Оставете мидите да се охладят и извадете ядките. Разпределете ги в подходящи тарелки, които имате възможност да затворите херметически.

Следва приготвянето на най-важната част от тази рецепта - маринатата ескабеш. Запържете наситнения чесън в загрятия зехтин и останалия дафинов лист.

Когато чесънът придобие златист цвят, свалете от огъня и добавете обикновения и пушения пипер.

Разбъркайте и сипете отделения бульон от мидите и оцета. Добавете зърната пипер и пак разбъркайте.

Залейте мидите, като течността напълно трябва да ги покрива. Охладете ги напълно, затворете и приберете да се мариноват в хладилник за един ден.

Получава се страхотен аперитив, опитайте!

Мидите в специална марината са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: