Начин на приготвяне
Измийте киноата и я запечете на умерена температура.
При готовност я залейте с вода.
Сварете я след това за около 12 минути, отцедете я и я оставете да се охлади.
Настържете тиквичката на едро ренде, посолете я със сол и я оставете настрана да се отцеди от водата.
Изстискайте я добре и я добавете към сварената киноа.
Чукнете вътре яйце и добавете галетата, настърганата гауда и нарязания на ситно магданоз.
Посолете сместа със сол и я разбъркайте добре.
Оформете зеленчукови кюфтенца от нея, сплескайте ги леко и ги оваляйте в галета.
Подредете ги в тава върху леко намазнена хартия за печене и ги печете до готовност на 200 °C.
Вегетарианските кюфтенца с киноа са много вкусни.