Заек по ловджийски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
564
1k
15k
106
Заек по ловджийски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Класическа рецепта за заек по ловджийски, с която ви пожелаваме добър апетит"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и лука, след което ги задушете в загретия зехтин за около 5 минути.

Междувременно нарежете сланината и наденицата. Добавете ги в тенджерата и гответе още 7-8 минути.

Насечете заека на парчета с дължина около 4 см. Сложете в тенджерата и задушете за 5 минути, като обърнете месото няколко пъти.

Сипете настърганите домати, виното, солта, брендито. Разбъркайте и овкусете с мащерката и черния пипер.

Гответе още 2 минути и сложете капака на тенджерата. Задушете заека за около 20 минути.

През това време почистете и нарежете гъбите. Добавете ги при останалите продукти и гответе на затворен капак за още 20 минути.

Поднесете с прясно нарязан магданоз.

Заекът по ловджийски е много вкусен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: