Коприва на фурна

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Коприва на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • коприва - 800 г
  • лук - 6 стръка (пресен)
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • сирене - 1 ч.ч. (натрошено)
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате копривата на дребно и я задушавате в олиото, докато поомекне. Прибавяте ситно нарязания лук, брашното, няколко стръкчета джоджен, черен пипер и сол на вкус. Запържвате всичко и отстранявате от огъня.

Когато ястието с коприва изстине, поръсвате с натрошеното сирене и заливате с яйцата, които сте разбили в прясното мляко. Разбърквате сместа, опитвате на сол и изсипвате в намаслената тавичка.

Печете запеканката в силна фурна.

Поднесете готовата коприва на фурна с кисело мляко.

Апетитна запеканка с коприва!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: