Ориз с коприва на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Ориз с коприва на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ние обичаме ориза на фурна с кисело млекце, а вие?"

Необходими продукти

  • коприва - 20 г сушена
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 ч.ч.
  • краве масло - 1 с.л. меко
  • орехи - 120 г
  • черен пипер - 1 ч.л. фино смлян
  • олио - 60 мл
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • универсална подправка - 1 с.л. за ориз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сушената коприва във вряща вода за около 10 минути, за да омекне.

Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко мазнина, масло и сол.

Измийте ориза и го добавете при лука, за да се запържи.

Добавете копривата и орехите и овкусете всички продукти с черен пипер и чубрица.

Налейте една чаша от бульона и гответе ориза, докато поеме течността.

Прехвърлете го в правоъгълна тава, долейте бульона и го сложете да се пече на 200 °C до готовност.

Оризът на фурна е готов, когато няма вече вода в съда.

По желание при поднасяне на това ястие сипете в чинията и малко кисело мляко.

Оризът с коприва на фурна е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: