Начин на приготвяне
Ориз с тиквички на фурна - класическо постно ястие с неустоим вкус!
Измийте тиквичките и нарежете на кубчета. Лука, обелете и нарежете на дребно. В тиган сложете повечко мазнина, около 6-7 с.л. Запържете лука до златисто.
Добавете тиквичките и пържете, докато омекнат.
Сложете ориза, а след няколко минути - подправките и водата (2 ч.ч ориз-6 ч.ч вода или 1:3).
Нарежете копъра на дребно и поръсете отгоре.
Изчакайте да заври, прехвърлете в подходяща тавичка.
Печете ястието с ориз и тиквички в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете го малко преди да изври цялата вода, за да е сочен.
Сервирайте веднага, докато е топъл вкусният постен ориз.