Начин на приготвяне
От двойно пресятото брашно, разбитите яйца, щипката сол и водата се замесва тесто, което се меси докато нарязаните от него парчета стоят без да спадат. След това продължете месенето с намазнени ръце.
Нарежете тестото на топченца с големината на орех и ги поръсете с нишестето. От топките разточете тънки кори, големи колкото тавата, в която ще печете баклавата.
Наредете корите в намазнена с масло тава, като на всеки 5 кори се поръсва разтопеното краве масло, а на всеки 10 – нарязаните бадеми.
Така приготвената баклава се нарязва на ромбчета или квадратчета и отгоре се залива с врялото масло. Пече се в умерена фурна до порозовяване.
Охладената баклава се поръсва с горещ сироп, предварително приготвен от вряща вода, в която се сипва захарта и се вари 5-6 минути.