Начин на приготвяне
Първо се сварява сиропът в купа за 5 минути и оставяме да се охлади, като се добавя лимонов сок и ванилия.
Смесват се продуктите за плънката, като се разбъркват добре.
В тава, с размер 28 см, намазана с олио, се поставят две-три кори, като между тях се намазва със смес от масло и олио.
Върху третата кора се поръсва малка част от плънката. Отново се нареждат кори, мазнина, плънка и така докато свършат корите.
С нож се правят два разреза на кръст. После всеки получен триъгълник се нарязва на ромбоиди. Залива се с останалита мазнина и печем баклавата на 170 градуса до златисто около 30-35 минути.
Изважда се и заливаме с охладен сироп. Оставете за една нощ да попие сиропа, става сочна и вкусна.