Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците в две различни купи. Сложете ванилията в брашното и разбъркайте. В купата с белтъците сложете 1/4 от захарта и разбийте до твърди връхчета.
Останалата захар сложете при жълтъците и разбийте до пухкав бял крем. Смесете двете смеси, като добавяте по малко от брашното до пълното му усвоявате.
Изсипете в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете платката и завийте веднага с влажна кърпа на руло. Оставете така, докато изстине.
Разтопете тъмния шоколад с маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Вземете парче хартия за печене и направете шарките. Оставете леко да се втвърди. Намажете рулото с дулсе де лече и завийте отново.
Разрежете през средата или на големина по желание. Намажете долната част на рулото с крем или сметана, за да може да се залепи шоколадът.
На мен ми беше останала бита сметана и нея ползвах, но може да използвате без значение някакъв бял крем или жълт, за да не се вижда. Залепете шоколада и махнете хартията.
Разтопете белия шоколад на водна баня. С лъжица или направете фунийка от хартия за печене и поръсете горната част.
Сложете свещичка в средата на новогодишната торта свещ и поднесете.