Начин на приготвяне
Нарежете на големи кубчета телешкото. Леко ги посолете и овкусете с розмарина, натрошените дафинов листа, червения и черния пипер.
Сипете 3 лъжици зехтин и разбъркайте. В купата добавете доматения сос и двата вида вино. Сложете в хладилник за няколко часа.
След това извадете и го оставете да се отпусне.
Почистете арпаджика и обелете картофите, сложете ги в купа с вода.
Измийте чесъна и го намачкайте (без да го белите), а спанака наситнете.
Сипете телешкото заедно с маринатата в гювеч. Добавете чесъна и арпаджика и налейте чаша вода. Сложете капака и поставете гювеча в стдуена фурна. Включете на 200 градуса и печете около 2 часа. Ако е необходимо, по време на печенето налейте още вода.
Извадете от фурната и сложете вътре спанака и картофи. Овксуете със сол и останалата мазнина. Печете още 40 минути, след това махнете капака и запечете за кратко.
Гювечът с телешко, картофи и спанак е готов.