Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Гювеч с телешко, картофи и спанак

Гювеч с телешко, картофи и спанак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Гювеч с телешко, картофи и спанак4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Който не опита от този гювеч, ще изпусне наистина много"

Необходими продукти

  • спанак - 150 - 170 грама
  • телешко месо - 600 грама
  • арпаджик - 8 - 10 бр. (малки лукчета)
  • картофи - 8 - 10 малки
  • бяло вино - 150 мл
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • червено вино - 170 мл
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 2 щ.
  • доматено пюре - 120 грама
  • розмарин - 1 - 2 щ.
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на големи кубчета телешкото. Леко ги посолете и овкусете с розмарина, натрошените дафинов листа, червения и черния пипер.

Сипете 3 лъжици зехтин и разбъркайте. В купата добавете доматения сос и двата вида вино. Сложете в хладилник за няколко часа.

След това извадете и го оставете да се отпусне.

Почистете арпаджика и обелете картофите, сложете ги в купа с вода.

Измийте чесъна и го намачкайте (без да го белите), а спанака наситнете.

Сипете телешкото заедно с маринатата в гювеч. Добавете чесъна и арпаджика и налейте чаша вода. Сложете капака и поставете гювеча в стдуена фурна. Включете на 200 градуса и печете около 2 часа. Ако е необходимо, по време на печенето налейте още вода.

Извадете от фурната и сложете вътре спанака и картофи. Овксуете със сол и останалата мазнина. Печете още 40 минути, след това махнете капака и запечете за кратко.

Гювечът с телешко, картофи и спанак е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: