Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Зрял фасул с кървавица в гърне

Зрял фасул с кървавица в гърне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зрял фасул с кървавица в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
70 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-4
"Най-вкусната гозба от кухнята на баба"

Необходими продукти

  • кървавица - 500 гр.
  • боб - 600 гр.
  • олио - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът и нарязаната на парчета кървавица се слагат в пръстено гърне. Заливат се с мазнината и малко вода и се варят на тих огън до готовност.

Ако кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус.

Рейтинг

3.9
53
41
34
20
10
Дай твоята оценка: