Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от зрял фасул

Пастет от зрял фасул

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пастет от зрял фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.

Необходими продукти

  • зрял фасул - 35 гр.
  • доматено пюре - 25 гр.
  • праз - 20 гр.
  • олио - 15 гр.
  • оцет - 5 гр.
  • маслини - 10 гр.
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареният боб, още топъл, се отцежда от водата и се пасира с преса на пюре от боб.

Кашата се подправя с доматеното пюре, ситно нарязания праз, олиото, оцета, ситно нарязания магданоз и смляния чер пипер. Разбърква се добре зеленчуковият пастет, шприцова се в средата на чиния за салата и се украсява с маслини и клонка магданоз.

Пастетът от зрял фасул може да се използва за приготовление на комбинирани салати, пълнени домати и печени пълнени пиперки.

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: