Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зрял фасул

Свинско със зрял фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свинско със зрял фасул1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Рецепта, която няма нужда от реклама - толкова е позната и толкова обичана"

Необходими продукти

  • свинско месо - 850 гр.
  • боб - 300 гр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • домати - 3 - 4 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се залива със студена вода и се сварява на тих огън.

Месото се нарязва на средно големи парчета и се задушава заедно със ситно нарязания лук, докато се стопят тлъстините. Прибавят се червения пипер и доматите, нарязани на ситно, малко топла вода и сол на вкус.

Когато месото омекне, прибавя се свареният фасул.

Ястието се досолява ако е необходимо, и се вари още няколко минути, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и чубрица и счукания черен пипер и се поднася.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за боб с месо, боб яхния или боб в гювеч.

Рейтинг

4.1
54
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

зорница
зорница
харесва ми
21.07.2012 09:52
2
jon travolta
jon travolta
Охааа.
29.10.2010 14:59
2