Супа от просо и орехи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
68
73
04/12/2013
"Икономична, веган, но най-важното - много вкусна супа "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 893
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • орехи - 1/2 чаша
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • зеле - 1/4, нарязана на ситно
  • зехтин - 4 с.л.
  • просо - 2 чаши (400 г), измито и изцедено
  • соев сос - 2 с.л. сладък
  • сол - 1/8 ч.л.
  • вода - 1.25 л
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
* мерки и количества
Зелева Чорба

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса. Орехите се запичат в тава за 15 мин. и се обелват чрез триене.

В голяма тенджера се запържват лукът и зелето в зехтина на умерено силен огън, докато омекнат. Добавя се просото, обелените орехи, соевия сос и солта.

Заливат се с вода и се вари около 30 мин., като от време на време се разбъркват. След което се сервира супата в купички за супа и се поръсват с магданоза.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар