Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Плодова супа»Супа с бразилски орехи и нар

Супа с бразилски орехи и нар

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Супа с бразилски орехи и нар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Екзотична супа за всички, които обожават да експериментират в кухнята"

Необходими продукти

  • бразилски орехи - 200 г
  • пилешки бульон - 6 ч.ч. от кубче
  • масло - 2 с.л.
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • брашно - 2 с.л.
  • нар - 2 бр.
  • бял пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 1 ч.ч. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса, бразилските орехи се слагат в тавичка и се пекат 10 минути. Вадят се от фурната, охлаждат се, ципата се маха и орехите се смилат.

Бульонът се загрява и малко от него се добавя към орехите. Смесва се до получаване на паста.

В тенджера с дебело дъно се запържва брашното, добавя се останалият бульон и всичко се разбърква. Добавя се ореховата паста, половината сметана, белият пипер и солта и всичко се вари на бавен огън 20 минути.

Добавя се останалата сметана и супата се кипва, след което се сваля от котлона. Сокът на единия нар се изцежда и се добавя в супата. Зърната на другия нар се вадят и се слагат в супата.

Добавя се маслото и индийското орехче.

Сервира се гореща.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: