Бразилски сладкиш с коняк

Бразилски сладкиш с коняк
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Лесен бразилски сладкиш с коняк - вижте рецептата за него"

Необходими продукти

  • брашно - 1 в.ч.
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 1 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 60 мл
  • заливка
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • коняк - 3 с.л.
  • разтворимо кафе - 1 бр. 3 в 1
  • какао - 2 с.л.
  • за декорация
  • пудра захар - 2 с.л.
  • кафе - за поръсване
  • бита сметана - 100 мл
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте три яйца. Добавете захарта и разбийте с миксер до пухкавост. Добавете ванилията, олиото и последно брашното с бакпулвера. Разбъркайте с лъжица.

Сипете в кексова форма с хартия за печене 24 см.

Печете блата на разкошния сладкиш за половин час на 180 градуса. Оставете да изстине.

Затоплете чаша вода в съд и добавете разтворимото кафе, течния шоколад, какаото, захарта, ваниловата захар и коняка. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона.

Набодете сладкиша на няколко места и залейте със сиропа.

Разбийте пудрата захар и сметаната до връхчета. Украсете сиропирания сладкиш. Поръсете смляно кафе и кокос.

Оставете бразилския сладкиш с коняк в хладилник за няколко часа и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: