Супа от риба с орехи

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Супа от риба с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъстърва - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 корен
  • ориз - 60 г
  • дренки - 50 г изсушени
  • орехови ядки - 50 г
  • масло - 30 г
  • тарос - 1 с.л. (естрагон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете добре почистената риба на парчета и я залейте със студена вода. Добавете нарязания лук, картофи и настърган морков, магданозения корен и сол на вкус. Оставете ги да кипнат.

Намалете огъня и варете 15-20 минути, до готовност на рибата. Извадете сварената риба от бульона и го прецедете.

Върнете прецедения бульон на котлона, сложете вътре дренките (които сте почистили от костилките), ориза и ореховите ядки. Варете на умерен огън до готовност на ориза.

Свалете рибената супа от котлона, върнете обратно вътре сварените парченца пастърва. Непосредствено преди поднасяне поръсете с тарос.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: