Супа от риба треска

IlariaIlaria
Новак
59762531
Супа от риба треска1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 700 г треска, пушена
  • лук - 1 глава
  • картофи - 450 г
  • прясно мляко - 900 мл
  • черен пипер - 6 зърна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рибата треска в дълбока тенджера. Добавете ситно нарязания лук и зърната черен пипер и залейте с вода, колкото да покрие продуктите. Кипнете и варете в продължение на 3-4 минути.

Свалете тенджерата от огъня и оставете да се охлади. Извадете треската и я почистете от кожата и костите. Кожата и костите се връщат обратно в тенджерата и бульонът се вари около 25 минути на тих огън, слез което се прецежда.

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете в подсолена вода.

Смесете сварените картофи с прясно мляко, прецедения рибен бульон и накъсаното на парченца месо от треска. Кипнете чорбата от риба и варете около 3-4 минути.

Поднесете веднага чорбата от риба треска. По желание може да поръсите супата със ситно нарязан пресен магданоз.

Ако обичате разнообразието в кулинарията, задължително пробвайте Супа от риба треска.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: