Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Карфиол с риба треска по украински

Карфиол с риба треска по украински

Карфиол с риба треска по украински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава
  • риба треска - 6 парчета, обезсолена
  • чесън - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява, разделен на розички. След 20 минути се добавя рибата и се варят още 10 – 15 минути. Свалят се от котлона и част от водата се отлива.

Скилидките чесън се запържват до златисто, поръсва се със солта и пипера, след което се заливат с отлятата вода. Свалят се от котлона и се оставят да престоят малко в сода, след което той се прецежда.

С този сос се поливат карфиолът и рибата треска. Тенджерата се захлупва и ястието се оставя да кипне на средна температура няколко минути, за да се овкуси по-добре. Сервира се горещо с гарнитура от печени картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: