Начин на приготвяне
Измиваме рибата, нарязваме я на едри парчета и я сваряване в подсолена вода. Когато треската се свари я изваждаме и почистваче внимателно от костите и кожата, а рибния бульон се прецежда.
Отстраняваме кората на филиите хляб и накисваме средата в прясното мляко за 5 минути.
В купа омесваме рибното филе и изстискания хляб и ги смачкваме заедно до получаването на еднородна смес.
Една глава ситно нарязан лук се пържи в маслото до омекване, след което с помощта на решетъчна лъжица се изважда и се добавя към рибата. Добавете е яйцето, предварително разбито и замесете малки топчета
В мазнината запържете другата глава лук, добавете нарязаните на кубчета моркови и целина. Налейте вода, добавете подправки на вкус и варете на среден огън около 10-15 минути.
С мокри ръце оформете топчета от рибената смес и едно по едно ги добавете към врящите зеленчуци. Варете още 10 минути.
Поръсете с магданоз преди поднасяне.