Начин на приготвяне
В тенджера се загрява олио и задушваме ситно нарязана глава лук и настърган морков с малко вода да омекнат. Добавят се картофи, обелени и нарязани на кубчета.
След като се запържат и картофите за 2-3 минути, се налива гореща вода, около 2 литра, и оставяме да заври. Омесваме каймата с риган и кимион, оформя се на малки топчета и пускаме във врящия бульон.
Добави сол, черен пипер, риган, мащерка и ориза. Вари се на умерен огън до готовност на зеленчуците и ориза. Снема се от котлона.
Разбива се жълтъка с кисело мляко, гребва се черпак от бульона и се смесва с яйцето и киселото мляко.
Разбърква се добре, да не се пресече яйцето и сипваме в тенджерата. Не се захлупва с капак супата, да не стане яйцето на парцали.
Готовата супа топчета, поднасяме, докато е още топла.