ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Вит тутманик с масло и сирене

Вит тутманик с масло и сирене

Вит тутманик с масло и сирене1 / 2
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
"Всяка сутрин може да хапваме от този тутманик и пак няма да ни омръзне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разредете киселото мляко с вода, добавете маята, захарта и малко от брашното.

Пресейте останалото брашно, направете кладенче и сложете в него яйцата, солта, мекото масло и шупналата мая - заделете за по-късно един жълтък.

Замесете меко тесто, намажете го с масло и го оставете за около 40 минути да втаса.

Разделете го на 6 части, които разточете с дървена точилка отделно.

Намажете ги с масло, поръсете ги с натрошено сирене и ги навийте.

Подредете ги в леко намаслена и набрашнена тава.

Завийте тутманика с кърпа и го оставете на топло за около 20 минути, за да втаса.

Разбийте жълтъка с малко олио и вода и го намажете с тях.

Печете вития тутманик с масло и сирене на 180 °C до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: