Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, захарта и маслото.
Добавете олиото и предварително смесеното брашно с бакпулвер.
Вземете две кори и ги намажете със сместа.
Нарежете локума на парчета и ги наредете в единия край на корите.
Навийте ги на руло и ги сложете в правоъгълна тава.
Направете същото и с останалите продукти.
Ако ви остане плънка, изсипете я отгоре върху сладката баница.
Сложете я да се пече за около 35 минути на 200 °C.
Нарежете я на парчета и я оставете да изстине.
За сиропа сложете водата и захарта на котлона, докато се разтопи.
Добавете канелата, рома и ваниловата захар и залейте баницата с него.
Оставете сочната сиропирана локумена баница да престои около 12 часа и тогава ѝ се насладете.