Начин на приготвяне
Почистете рибата от кожата и костите. Оформете рибното филе като медальони, т.е. с кръгла форма. Поръсете със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете до готовност в силно сгорещеното олио.
Изпържените медальони се изваждат върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Филийките хляб се потапят в предварително разбитите яйца и се изпържват. Рибите се поставят върху канапетата от хляб. По желание може да добавите гарнитура от задушени зеленчуци.
Загрейте маслото и запържете за кратко брашното. Оставете го леко да се охлади, след това го залейте половината рибен бульон, който леко сте загрели. При непрекъснато бъркане добавете и останалия бульон. Варете соса около 40 минути на тих огън, след което свалете от огъня и подправете със сол, бял пипер, лимон и оцет. Полейте обилно рибата преди поднасяне.