Начин на приготвяне
Увиваме свинските медальони в резените бекон и ги фиксираме с клечки за зъби. Ябълките срязваме на 2 части, внимателно почистваме от семките и сърцевината и отрязваме 4 големи филии от средата. Останалите ябълки нарязваме на ситни парченца.
Запържваме медальоните в силно загрята мазнина от двете страни за кратко. Към мазнината от пърженето добавяме и маслото и задушаваме ябълките - и резените и ситно нарязаните.
В подходящ съд за печене, чието дъно сме намазали с мазнина подреждаме първо резените ябълки, отгоре поставяме запържените медальони. Намазваме ги с горчицата. Отстрани добавяме наситнените ябълки.
В отделен съд смесваме ситно нарязания магданоз, галетата, настъргания кашкавал и сметаната. Объркваме и с получената смес заливаме свинското.
Ястието се запича 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.