Селска рибена чорба

Селска рибена чорба
Снимка: Светлана Лазарова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 1 кг глави, опашки и изрезки от няколко вида риба
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер
  • девесил
  • магданоза - 1 връзка пресен
  • мащерка - няколко клончета
  • олио
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете рибата, овкусете я с лимонов сок и я сварете в голяма тенджера в леко подсолена вода.

Обезкостете я и запазете бульона.

Разредете го с вряща вода и сипете вътре нарязаните на ситно зеленчуци без доматите, олиото и зеленчуковата подправка. Доматите добавете след няколко минути.

В края добавете рибата.

Овкусете рибената чорба с останалите подправки и изключете котлона.

Преди поднасяне я овкусете с оцет, лимонов сок и поръсете по желание със суха люта чушка.

Селската рибена чорба е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: