Панирани шишчета от риба

ИларияИлария
Новак
578
228
33
729
06/03/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг пъстърва
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 60 г
  • галета - 250 г
  • олио - 250 мл
  • сос тартар
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите си почистват от кожата и костите и се нарязват на парчета. Парчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се нанизват на един или два шиша.

Готовите шишчета се потапят последователно в брашно, след това в добре разбитите яйца и накрая в галетата. Шишчетата от риба се пържат в предварително сгорещено олио. Панираните шишчета се изваждат върху домакинска хартия или салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

Панирани шишчета от риба се поднасят с лимонови резени и гарнитура по избор.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар