... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr10_8
Панирани шишчета от риба - Рецепта | Ezine.bg

Панирани шишчета от риба

АрминияАрминияНовак
06/12/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг пъстърва
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 60 г
  • галета - 250 г
  • олио - 250 мл
  • сос тартар
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите си почистват от кожата и костите и се нарязват на парчета. Парчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се нанизват на един или два шиша.

Готовите шишове се потапят последователно в брашно, след това в добре разбитите яйца и накрая в галетата. Шишчетата се пържат в предварително сгорещено олио. Готовите шишчета се изваждат върху домакинска хартия или салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

Рибните шишчета се поднасят гарнирани с лимонови резени и гарнитура по избор.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар