Панирани шишчета от риба

IlariaIlaria
Новак
578
271
33
771
06/03/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг пъстърва
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 60 г
  • галета - 250 г
  • олио - 250 мл
  • сос тартар
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Шишчета

Начин на приготвяне

Рибите си почистват от кожата и костите и се нарязват на парчета. Парчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се нанизват на един или два шиша.

Готовите шишчета се потапят последователно в брашно, след това в добре разбитите яйца и накрая в галетата. Шишчетата от риба се пържат в предварително сгорещено олио. Панираните шишчета се изваждат върху домакинска хартия или салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

Панирани шишчета от риба се поднасят с лимонови резени и гарнитура по избор.

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар